Претражи овај блог

уторак, 29. децембар 2020.

Овлаживач ваздуха Beurer

 Испаривач је престао да ради јер је термо-осигурач у прекиду. На прохромску комору испаривача је зашрафљен грејач уливен у алуминијумско тело. На том телу су биметални термостат и два термо-осигурача од којих је један у прекиду. До прегревања је дошло вероватно јер је термо-паста између грејача и коморе осигурача сува, а осим тога у комори има доста каменца тако да је температура грејача била врло висока. Осигурач има називну температуру 192°C. Каменца је било веома много, требало би користити дестиловану воду уместо обичне да се то не би дешавало.



Уређај је као и сви савремени производи направљен од лоше пластике и прилично неуредно - унутра је гомила жица спојених спојницама на кримповање, кућиште је велико релативно празно. Моторчић вентилатора је са екранираним половима (најмањи тог типа који сам видео).










Шрафови којима је уређај затворен су наравно са специјалном главом, због чега сам морао да импровизује кључ брушењем комада челичне жице.


30.12.2020.

Шрафове сам расекао бонсеком тако да може да се примени обичан раван шрафцигер. При склапању сам дихтунг намазао силиконским херметиком што би требало да спречи цурење, међутим пластика је на месту споја деформисана тако да је питање колико ће то да издржи. Пластика је танка и мека па се деформише - да су ставили метално ојачање са друге стране и више шрафова то се не би дешавало.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.