Ево друге верзије мешалице за кување. Како се у самоградњи обично користе делови који се могу наћи, нромално је да уређаји нису исти. Тако се и ова мешалица разликује од претходне.
Колега је нашао неке делове па сам то саставио. Мотор брисача је од форда фиесте. Користи се нижа брзина преко исправљача од 6 волти, тако је мотор мало оптерећен а брзина ротора је сасвим довољна за мешање. Мотор може да ради трајно без загревања захваљујући вентилатору. Ротор и осовина су од алуминијума, а основни носач је букова даска дебљине 22 мм. На њу је монтиран мотор и додат је вентилатор од рачунара ради хлађења. Решење много простије и робусније од оног претходног, а израда је једноставнија и бржа.
Типлови од 12 мм центрирају уређај на шерпи и спречавају окретање тако што се одупиру од ручке. Одозго су зашрафљени шрафовима за дрво.
Једини део који се мора направити машински је прикључак за осовину мотора. Направио сам га на стругу од челика, и тачно обрадио спољни пречник за набијање у цев. Унутра је навој М6.
Колега је нашао неке делове па сам то саставио. Мотор брисача је од форда фиесте. Користи се нижа брзина преко исправљача од 6 волти, тако је мотор мало оптерећен а брзина ротора је сасвим довољна за мешање. Мотор може да ради трајно без загревања захваљујући вентилатору. Ротор и осовина су од алуминијума, а основни носач је букова даска дебљине 22 мм. На њу је монтиран мотор и додат је вентилатор од рачунара ради хлађења. Решење много простије и робусније од оног претходног, а израда је једноставнија и бржа.
Типлови од 12 мм центрирају уређај на шерпи и спречавају окретање тако што се одупиру од ручке. Одозго су зашрафљени шрафовима за дрво.
Ротор је направљен од комада алумијумског Т профила који је зашрафљен за цев пречника 20 мм и дебљине зида 2 мм.
Једини део који се мора направити машински је прикључак за осовину мотора. Направио сам га на стругу од челика, и тачно обрадио спољни пречник за набијање у цев. Унутра је навој М6.
Цев и профил спојени су прохромским шрафовима М4.
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.