Претражи овај блог

понедељак, 31. август 2015.

Мешалица за кување модел 2

Ево друге верзије мешалице за кување. Како се у самоградњи обично користе делови који се могу наћи, нромално је да уређаји нису исти. Тако се и ова мешалица разликује од претходне.




Колега је нашао неке делове па сам то саставио. Мотор брисача је од форда фиесте. Користи се нижа брзина преко исправљача од 6 волти, тако је мотор мало оптерећен а брзина ротора је сасвим довољна за мешање. Мотор може да ради трајно без загревања захваљујући вентилатору. Ротор и осовина су од алуминијума, а основни носач је букова даска дебљине 22 мм. На њу је монтиран мотор и додат је вентилатор од рачунара ради хлађења. Решење много простије и робусније од оног претходног, а израда је једноставнија и бржа.



Типлови од 12 мм центрирају уређај на шерпи и спречавају окретање тако што се одупиру од ручке. Одозго су зашрафљени шрафовима за дрво.


Ротор је направљен од комада алумијумског Т профила који је зашрафљен за цев пречника 20 мм и дебљине зида 2 мм.


Једини део који се мора направити машински је прикључак за осовину мотора. Направио сам га на стругу од челика, и тачно обрадио спољни пречник за набијање у цев. Унутра је навој М6.


Цев и профил спојени су прохромским шрафовима М4.






Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.