Претражи овај блог

недеља, 16. септембар 2012.

Босанска каља

Ово је у ствари сладак купус са свињским месом.

Састојци:
1 кг свињског врата или ребара
1 главица купуса
комад сланине од гроника
3 главице црног лука
со, алева паприка

Месо исећи на комаде, главицу купуса на 8 делова а црни лук исецкати ситно. У шерпу ставити масти, загрејати је добро а затим ставити месо да се пропржи на јакој ватри. Затим додати лук и пржити док не порумени. Сада ставити купус, додати воде, посолити и додати алеву паприку, и преко свега сланину. Сланина мора обавезно да буде од гроника ради посебног укуса.
Кувати на тихој ватри 2 до 3 сата, али пазити да се купус не распадне.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.