Дуван чварци се праве од леђне сланине. Сланина од потрбушине није тако погодна.
Сланину треба очистити од коже и исећи на коцкице величине до 10 милиметара, што мање то боље. У суд сипати мало воде, ставити сланину и грејати уз стално мешање. Пржити све док сланина не остакли, а затим цедити чварке у преси. Треба их исцедити што боље, затим раширити да се охладе и посолити.
Сланину треба очистити од коже и исећи на коцкице величине до 10 милиметара, што мање то боље. У суд сипати мало воде, ставити сланину и грејати уз стално мешање. Пржити све док сланина не остакли, а затим цедити чварке у преси. Треба их исцедити што боље, затим раширити да се охладе и посолити.
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.