Претражи овај блог

среда, 28. март 2018.

Дек Technics RS-B755

Дек је новији и доста добро је очуван, међутим има две неисправности. Пластични зупчаник на мотору за намотавање траке (reel) је напрсао па се померио на осовини и окретао се у празно, па сам то поправио тако што сам намотао неколико намотаја бакарне жице и залепио супер лепком. Сада зупчаник стоји чврсто на осовини и неће се више померати. Конструкција је модерна - оба мотора су директно спрегнута и нема гумица (сем једне на механизму за отварање врата). Мотор за намотавање траке је спрегнут зупчаником а мотор за капстан је бесконтактни (brushless) чији ротор је сам замајац. Добро је што нема гумица које се обично временом растегну или пукну, али израда није баш сјајна јер су ти зупчаници прилично нежни и подложни пуцању.
Друга неисправност је што се команде понашају чудно - притиском на репродукцију понекад се активира снимање, притиском на стоп понекад почиње да премотава. Притиском на премотавање уназад активира се репродукција. На неком форуму сам нашао да је проблем у лошим тастерима, јер услед лошег контакта процесор погрешно интерпретира команде. Прањем тастера алкохолом се проблем донекле поправио али не у потпуности, најбоље би било заменити тастере међутим изгледа да нема таквих у продаји (имају 6 ножица уместо уобичајене 4).

29.3.2018.

Прање тастера контакт-спрејем је поправило ситуацију, сада све ради како треба. Питање је једино колико ће такво стање да се задржи.

Нема коментара:

Постави коментар