Претражи овај блог

недеља, 9. фебруар 2014.

Шарене обланде

Састојци

Веће паковање обланди
Осам јаја
Шећер у праху - 350 г
300 г млевеног кекса (или млевених лешника или ораха)
200 г чоколаде Менаж (или неке друге за кување)
250 г путера
Ванилин шећер, две кашичице уља

Браон фил

Умутити 8 беланаца и 250 г шећера у снег, додати кекс и измешати. Истопити 100 г чоколаде и умешати у фил.

Жути фил

Осам жуманаца, 100 г шећера и један ванилин шећер кувати на пари (шерпу ставити у тигањ са водом, или у посуду са дуплим дном). После десетак минута кувања додати 200 г путера и мешати док се путер не истопи.

Глазура

Истопити 100 г чоколаде са 50 г путера и две кашичице уља.

Припрема

На прву кору нанети половину жутог фила, па ставити следећу кору. На њу нанети половину браон фила, па тако наизменично (или по жељи). На последњу кору нанети глазуру.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.