Претражи овај блог

уторак, 26. мај 2015.

Дипон ADJ418 - дизна за пуњење пушта

Овај мали дипон 1 је солидно очуван али му дизна за пуњење пушта.





 За разлику од стандардног овај има мању дизну а унутрашњи навој је М7 па сам морао да нађем шраф и матицу М7 да би могао да извадим дизну.



Дизна се лако отвара, са задње стране има шупаљ шраф који држи федер и клипчић. Клипчић притиска гумицу на сиц. Са спољне стране је иглица која подиже гумицу када треба да се пуни. Све урађено врло прецизно и од месинга, тако да се може поправљати и зато су ови упаљачи веома трајни.


Код овог упаљача је та гумица потпуно тврда и пукла је па је гас цурио. Гумица је потпуно равна и пречника је око 3,8 мм па сам је направио од мембране за бензинску пумпу обичном зумбом. Сада не би требало да пушта, видећемо. Једина разлика у односу на претходну гумицу је што је ова мало тања (0,5 уместо 0,8 мм) али то није значајно јер федер притиска без икаквог граничника.





Допада ми се што се поправке могу извшити без специјалних алата или се исти могу импровизовати, а гумице се могу направити приручним средствима. Нажалост уређаји који се овако могу поправљати данас су јако ретки. Најчешће се не поправљају уопште, а и они који се поправљају захтевају специјалне алате и делове.




Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.