Ево једног рецепта за подварак са свињским месом.
Од састојака је потребно
1 кг свињског врата
1/2 кг сушеног гроника
3 велике главице црног лука
око 2 кг киселог купуса рибанца
маст, со, бибер, алева паприка, ловоров лист
Ситно исецкан лук упржити на масти. Затим додати купус и мало воде. Ово кувати док се купус не скува.
По почетку кувања купуса, у тигањ ставити исецкани гроник и пржити док не остакли. Исцеђену маст сипати у купус. Кад је гроник пржен, извадити и ставити са стране, а у тигањ ставити исечен врат и пржити док се купус не скува. Кад је врат пржен, све из тигања изручити у купус, додати зачине по жељи (бибер, паприка, ловор). Добро измешати и ставити у рерну да се запече.
Током кувања купуса по потреби додавати воду и мешати да не загори. Пре стављања у рерну купус треба да буде скоро сув, без воде.
Ако је купус превише слан и кисео, може се мало испрати водом пре кувања.
Од састојака је потребно
1 кг свињског врата
1/2 кг сушеног гроника
3 велике главице црног лука
око 2 кг киселог купуса рибанца
маст, со, бибер, алева паприка, ловоров лист
Ситно исецкан лук упржити на масти. Затим додати купус и мало воде. Ово кувати док се купус не скува.
По почетку кувања купуса, у тигањ ставити исецкани гроник и пржити док не остакли. Исцеђену маст сипати у купус. Кад је гроник пржен, извадити и ставити са стране, а у тигањ ставити исечен врат и пржити док се купус не скува. Кад је врат пржен, све из тигања изручити у купус, додати зачине по жељи (бибер, паприка, ловор). Добро измешати и ставити у рерну да се запече.
Током кувања купуса по потреби додавати воду и мешати да не загори. Пре стављања у рерну купус треба да буде скоро сув, без воде.
Ако је купус превише слан и кисео, може се мало испрати водом пре кувања.
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.