Претражи овај блог

понедељак, 20. јануар 2014.

Подварак

Ево једног рецепта за подварак са свињским месом.



Од састојака је потребно
1 кг свињског врата
1/2 кг сушеног гроника
3 велике главице црног лука
око 2 кг киселог купуса рибанца
маст, со, бибер, алева паприка, ловоров лист

Ситно исецкан лук упржити на масти. Затим додати купус и мало воде. Ово кувати док се купус не скува.

По почетку кувања купуса, у тигањ ставити исецкани гроник и пржити док не остакли. Исцеђену маст сипати у купус. Кад је гроник пржен, извадити и ставити са стране, а у тигањ ставити исечен врат и пржити док се купус не скува. Кад је врат пржен, све из тигања изручити у купус, додати зачине по жељи (бибер, паприка, ловор). Добро измешати и ставити у рерну да се запече.

Током кувања купуса по потреби додавати воду и мешати да не загори. Пре стављања у рерну купус треба да буде скоро сув, без воде.

Ако је купус превише слан и кисео, може се мало испрати водом пре кувања.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.