Претражи овај блог

среда, 1. јануар 2014.

Фото-апарат Канон EOS 40 D

Већ неко време тастер окидача лошије ради, треба јаче да се притисне. Како у последње време нисмо много користили ово тело, тастер је скоро сасвим престао да ради услед оксидације контаката. На интернету сам нашао филм како се растура тело (додуше у питању је 30 а не 40 али су разлике мале).






Апарат се врло лако растура, а од алата треба само један мали крстасти шрафцигер и пинцета. Како су шрафови различити треба их разврстати како се касније не би помешали. Такође се лако склапа. Само треба водити рачуна да се не оштете флет-каблови, а пре почетка радова тело треба затворити поклопцем да не улази прашина.

Када сам отворио тастер, на контактним перима је био приметан оксид који сам очистио ватом натопљеном медицинским бензином. Сада све ради нормално. Свему је узрок штедња - да су ставили неки материјал који не оксидира, ово се не би кварило. Иначе је ово један од два типична квара код тих тела, други је завесица (затварач). 







Упозорење - у фото-апарату постоји кондензатор за блиц који је напуњен до око 300-400 волти. Зато пазите да вас не удари струја, као што је мене данас :)


Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.