Претражи овај блог

четвртак, 16. август 2012.

Чорбаст пасуљ са сувим месом

Од материјала је потребно:
две велике главице црног лука
једна димљена буткица
пола киле шареног пасуља
со, алева паприка (слатка и љута), бибер

Пасуљ очистити и опрати, и оставити у води најмање два сата да набубри. Буткицу очистити и исећи на мање комаде, ставити у лонац са водом где ће пасуљ кувати и пустити да проври. Када вода проври, ставити у мању шерпу воду и пасуљ и то пустити да проври. Затим пасуљ оцедити и сипати у велики лонац, да се кува са буткицом. Додати исецкане главице лука, алеве паприке и бибера по жељи. Кувати око три сата на тихој ватри, односно док месо не почне да се распада. Со додати тек на крају по потреби (буткица је обично довољно слана).

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.