Претражи овај блог

четвртак, 8. август 2013.

Уређење дневне собе

Све је почело од тепиха, тј. итисона којим је био прекривен паркет. Одлучили смо још пре неколико година да га уклонимо, а паркет да лакирамо. Када смо скинули итисон, видело се да је паркет прљав и оштећен и требало га је пре лакирања хобловати, али сви паркетари које смо успели да нађемо били су заузети па је требало чекати најмање недељу дана. Како нам је било дуго да чекамо, одлучили смо да покушамо сами. Помоћу само једне вибрационе шлајферице посао је текао споро, а и температура је тих дана била висока па је све то било прилично напорно. Ипак је посао завршен, па смо паркет и лакирали у три слоја, прво основним а онда два пута завршним лаком. Лак је полиуретански двокомпонентни италијански Иридија, којим сам веома задовољан.

После тога смо окречили плафон и налепили тапете. Лепљење тапета је врло лако и брзо кад је човек верзиран, али иде јако споро а и резултати су лошији док се не научи и увежба. срећом после неколико налепљених трака већ смо се увежбали тако да сада иде лакше и брже. Остало је још да се доврше тапете.

Такође смо одлучили да мало преправимо гарнитуру за седење која је веома неудобна због предугачког сица. Као да је прављена за дивове а не просечне људе - дужина сица је преко 60 сантиметара што је претерано. Дужина код аутомобилских седишта је око 45 што је очигледно свима довољно и удобно, те сам решио да то тако преправим и код ове гарнитуре. Има посла али није неизводљиво, а гарнитура је још добра и штета је да се баци. 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.