Претражи овај блог

субота, 15. август 2015.

Обртна четка за усисивач

Ово је папучица са обртном четком за усисивач рејнбоу (Rainbow) који је јако скуп. Са обзиром на цену човек би очекивао да је и јако квалитетан, међутим ствари стоје другачије. Квалитет пластике је мало бољи него код других произвођача, али све у свему квалитет израде је прилично просечан. Цена је очигледно надувана преко сваке мере јер се за те паре може купити бар 10 усисивача сличних могућности и квалитета.


У овој папучици постоји обртна четка коју преко гуменог каиша покреће мотор. Мотор је изгорео (неке секције ротора). У питању је обичан редни четкаш за 220 волти снаге 150 вати. Очигледно да је прорачунат са врло високом индукцијом па се јако греје и не сме да буде дуго укључен. Ради уштеде мало бакра и гвожђа смањили су поузданост јер мотор лако прегори ако се не води рачуна. Сем тога хлађење је изгледа лоше решено јер нема протока ваздуха - решетке су само на једној страни мотора, а да би ваздух могао да протиче треба да постоје и на другој страни.




Мотор треба или премотати или заменити, видећу како то да решим.

25.10.2015.

Покушао сам да уградим мотор од шиваће машине али нема места, морало би много да се сече. Нашао сам неки стари миксер, мислим да би његов мотор могао да дође у обзир јер је доста мањи у пречнику.

16.11.2015.

Уградио сам мотор од неког старог источно немачког миксера, коме је један зупчаник пропао. Мотор сам повезао на прву брзину а ради бољег хлађења избушио сам неке рупе. Мотор се доста греје али се надам да ће хлађење бити довољно како не би изгорео.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.