Претражи овај блог

петак, 25. децембар 2015.

Фен за косу виола

Ево једног необичног источно немачког фена за косу, вероватно са краја осамдесетих година. Произвођач је АКА електрик, модел виола.

Фен је у облику цеви, нема уобичајену дршку (не личи на пиштољ). Вероватно да би заузимао мање места, због чега је добар за путовања.
Испала је једна четкица са мотора (вероватно услед пада) и распао се прекидач. Прекидач сам успео да саставим а четкицу сам вратио, и наравно све ради. Израда је одлична мада је конструкција слична савременим апаратима - мотор је нисконапонски једносмерни и напаја се са греца који је редно везан са грејачем. Мотор је наравно много озбиљније направљен него код савремених кинеских апарата. Квалитет пластике је неупоредив са данашњим - пластика је жилава и не пуца, кабл је такође квалитетан. Склапа се и расклапа веома једноставно, види се да је конструкција немачка. Једино је прекидач направљен механички слабо па је подложан распадању, али то сам успео једноставно да учврстим. Занимљиво је да се заштитни биметални термостат штелује. 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.