Претражи овај блог

уторак, 10. фебруар 2015.

Миш



На овом мишу се покварио тастер за клик точкићем који се доста користи, а уместо стандардних микропрекидача који се користе за леви и десни клик и који су доказано неуништиви, конструктор је ставио мали тастер какав можемо видети у уређајима широке потрошње. Да је квалитетан и он би трајао, али ево узрока квара - контактни материјал је подложан оксидацији! Ово виђам у последње време јако често, узрок је штедња на погрешном месту.






Тастер сам заменио неким старим из неког расходованог уређаја и сада ради. Могао сам и да очистим контакте оригиналног тастера али са обзиром на материјал то вероватно не би дуго трајало јер би се опет појавила оксидација.
Мишеви су се одувек кварили, али у последње време су и они почели да трају до истека гаранције. Некада су цркавали само каблови на самом улазу због сталног савијања, али електроника је била трајна. Чак се не сећам када се миш са куглом покварио, иако је имао механичке делове. Данас су ствари међутим другачије - услед огромне производње квалитет материјала је све лошији и ствари трају све краће. Или је можда квалитет материјала намерно лош како би ствари трајале кратко и много се продавале, да би производња била што већа. Шта је старије, кокошка или јаје?

Уа Лоџитек!

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.