Претражи овај блог

уторак, 8. август 2017.

"Паметни" сат

Све се квари па и најмодернија технологија. Овај "паметни" сат је услед грубог руковања и несолидне израде покварен, па су неуспешно покушали да га поправе. USB микро-Б конектор се откинуо са штампе (метални оклоп је био лоше залетован па су контактне ножице откинуле штампу) тако да није више могао да се пуни а ни да се повеже на рачунар. Иначе тај сат је у ствари минијатурни андроид телефон са тач-скрином, и има све што има један мобилни телефон али је величине већег ручног сата. Унутра чак и није пренатрпан, али је електроника на плочи толико мала да је поправка скоро немогућа.
Колега је већ залетовао конектор на плочу али ми је то јако отежало повезивање покидане штампе јер нисам знао где је шта било повезано (бакар је пукао испод конектора) а и околни елементи су сметали. Помоћу најтањег врха (око 1 мм) и сајџијске лупе сам једва некако успео да повежем 4 контакта а пети за напајање сам морао да премостим лицном јер је прекид испод конектора па нисам могао да приђем. Осно растојање контактних ножица је 0,65 мм тако да је то све јако ситно а уз то је и неприступачно.
Сада ради али како изгледа неће дуго, јер ти конектори су осетљиви а нису довољно робусни за такву употребу - услед врло мале батерије сат мора често да се пуни и стално укључивање и искључивање кабла пре или касније доведе до оваквог квара.

15.7.2017.
После неколико пуњења конектор је опет изгубио контакт, како сам и претпоставио.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.