Претражи овај блог

петак, 24. март 2017.

Уређај за испуштање ваздуха из кочница

Једноставан уређај за помоћ при испуштању ваздуха из кочница може лако да се направи а омогућава да се ова операција изведе без помоћника који уобичајено притиска педалу кочнице.



Принцип рада је прост - црево које се стави на вентил за испуштање ваздуха се повеже на једну посуду у којој је подпритисак, а он се добија вакум пумпом. На тај начин се брзо и ефикасно одстрани ваздух из кочница.

Ево како сам ја то направио од једне тегле и пластичног шприца. Неповратне вентиле направио сам од неких шупљих брезона са конусном рупом и куглица из куглагера, а прикључак за црево од краја грејача за бојлер. Манометар показује подпритисак у тегли.





26.3.2017.

Иако уређај ради како треба, показало се да је тешко на тај начин испустити ваздух. Када се створи подпритисак ваздух улази кроз навоје вентила за испуштање тако да се не може видети да ли у систему има још ваздуха, па је ипак потребно испустити ваздух на класичан начин. Уређај је међутим користан код извлачења течности из резервоара у случају потребе, а при испуштању ваздуха помаже да се не просипа течност тако да ипак има неку намену.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.