Претражи овај блог

четвртак, 16. август 2012.

Пилећи гулаш или паприкаш

Ево једног рецепта, па ко воли гулаш може да проба.

Од материјала је потребно:

1 кг пилећих батака
1/2 кг пилећих бубаца
1 бело месо
1 парадајз
1 паприка
1 кромпир
2 шаргарепе
3-4 главице црног лука
маст, со, бибер

Време припреме је око 2 сата.

Месо одвојити од костију и исећи на коцкице. Лук очистити и исећи, па са мало масти упржити док не порумени. Користити широку плитку шерпу. Затим додати месо и посолити. Поврће сем паприке ољуштити и исећи на коцкице и додати у шерпу. Паприку исећи на 4 дела, извадити семе и ставити у шерпу. Долити воде по потреби, и кувати на тихој ватри. Пазити да не загори и повремено промешати. Кад бупци постану меки, јело је готово. 

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.