Претражи овај блог

четвртак, 16. август 2012.

Роштиљ

Састојци

свињски врат
пилећи батаци
роштиљске кобасице
со

Припрема

Врат треба одвојити од костију, и месо исећи на шницле дебљине око 20 милиметара. Батаке треба одвојити од костију.

По кили меса треба додати 18 грама соли. Све комаде меса појединачно и равномерно усолити, лепо сложити у једну шерпу тако да нема ваздуха, и налити водом да се потопе. Оставити у фрижидеру до 2-3 дана да се добро усоле.

У роштиљу ложити само дрвени угаљ, ћумур. Избегавати папир, брикет итд. Када се створи довољно жара, ставити решетку да се загреје и премазати сланином.
Прво пећи свињско месо, јер оно тражи јачу ватру и брже се пече. Кад ватра ослаби пећи пилетину а на крају кобасице. Током печења преливати месо пивом. Комаде меса при печењу повремено окретати, и равномерно пећи. Пазити да месо не прегори и да не остане живо.

Печено месо стављати у загрејану шерпу тако да се не охлади током ручка.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.