Ево једног једноставног рецепта за јагњеће печење. На исти начин печем и прасетину и телетину. За овај начин користим тешку гусану шерпу са гусаним поклопцем, које се данас теже набављају.
Треба купити четврт јагњета (ја више волим предњи део са плећком). Измерити тежину и одбити око 10%. Соли додати око 18 грама по килограму тако добијене тежине меса. На пример, ако је измерено 2,2 кг кад се одбије 10% добије се 2 кг. Према томе додати 2х18=36 грама соли.
Месо добро и равномерно усолити и оставити у фрижидеру 2-3 дана. После тога, ставити месо у шерпу, налити мало воде или вина, поклопити и ставити у рерну да се пече на средњој ватри. Ако треба долити још воде у току печења. Пећи око два до два и по сата на средњој ватри.
Месо се може усолити и убризгавањем сланог раствора (у чаши воде растворити со и убризгати равномерно шприцем са иглом). Овако усољено месо не мора дуго да стоји и може да се пече после само пар сати.
Треба купити четврт јагњета (ја више волим предњи део са плећком). Измерити тежину и одбити око 10%. Соли додати око 18 грама по килограму тако добијене тежине меса. На пример, ако је измерено 2,2 кг кад се одбије 10% добије се 2 кг. Према томе додати 2х18=36 грама соли.
Месо добро и равномерно усолити и оставити у фрижидеру 2-3 дана. После тога, ставити месо у шерпу, налити мало воде или вина, поклопити и ставити у рерну да се пече на средњој ватри. Ако треба долити још воде у току печења. Пећи око два до два и по сата на средњој ватри.
Месо се може усолити и убризгавањем сланог раствора (у чаши воде растворити со и убризгати равномерно шприцем са иглом). Овако усољено месо не мора дуго да стоји и може да се пече после само пар сати.
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.