Састојци
250 грама шећера
250 грама масти
250 грама млевених ораха
500 грама брашна
ванилин шећер
око 200 грама шећера у праху
4 јаја
Припрема
Умутити маст и шећер и додати 4 јаја. Затим све сјединити са орасима, па додавати брашно све док тесто пије. Затим тесто умесити и развући на столу на дебљину око 5 милиметара.
Загрејати рерну на 200 степени Целзијуса.
Калупом (чашом пречника око 30-40 милиметара) вадити кругове и ређати у плех (поставити масан папир испод).
Пећи у рерни 5 минута, пазити да не загори. Што се дуже пеку, све су тврђи.
Када су сви кругови печени, слепљивати их џемом (од касија на пример) и уваљати у мешавину шећера у праху и ванилин шећера.
Рецепт је позајмљен са блога http://tortatorta.blogspot.com/2010/12/vanilice.html
250 грама шећера
250 грама масти
250 грама млевених ораха
500 грама брашна
ванилин шећер
око 200 грама шећера у праху
4 јаја
Припрема
Умутити маст и шећер и додати 4 јаја. Затим све сјединити са орасима, па додавати брашно све док тесто пије. Затим тесто умесити и развући на столу на дебљину око 5 милиметара.
Загрејати рерну на 200 степени Целзијуса.
Калупом (чашом пречника око 30-40 милиметара) вадити кругове и ређати у плех (поставити масан папир испод).
Пећи у рерни 5 минута, пазити да не загори. Што се дуже пеку, све су тврђи.
Када су сви кругови печени, слепљивати их џемом (од касија на пример) и уваљати у мешавину шећера у праху и ванилин шећера.
Рецепт је позајмљен са блога http://tortatorta.blogspot.com/2010/12/vanilice.html
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.