Састојци
200 грама сувог врата
200 грама прашке шунке
600 грама белог меса
3 шаке грашка
4 средње шаргарепе
3 средња кромпира
12 киселих краставаца
1 лимун
1,5 кашика сенфа
пола литра уља
3 жуманцета
со
Припрема
Бело месо, шаргарепу и грашак кувати у сланој води око пола сата. Додати затим кромпир исечен на пола или четврт и кувати још око фтраљ сата док се све не скува. Ставити да се хлади.
Исецкати ситно врат, краставце, шунку и све скуване састојке. Измешати и по потреби додати соли.
Умутити жуманца и сенф, па додавати мало по мало уља све док се не потроши пола литре. Ово мућење треба да траје око 45 минута. На крају додати сок од лимуна по укусу и мајонез је готов.
У иситњене састојке додати мајонез и све добро измешати. Држати поклопљено у фрижидеру.
200 грама сувог врата
200 грама прашке шунке
600 грама белог меса
3 шаке грашка
4 средње шаргарепе
3 средња кромпира
12 киселих краставаца
1 лимун
1,5 кашика сенфа
пола литра уља
3 жуманцета
со
Припрема
Бело месо, шаргарепу и грашак кувати у сланој води око пола сата. Додати затим кромпир исечен на пола или четврт и кувати још око фтраљ сата док се све не скува. Ставити да се хлади.
Исецкати ситно врат, краставце, шунку и све скуване састојке. Измешати и по потреби додати соли.
Умутити жуманца и сенф, па додавати мало по мало уља све док се не потроши пола литре. Ово мућење треба да траје око 45 минута. На крају додати сок од лимуна по укусу и мајонез је готов.
У иситњене састојке додати мајонез и све добро измешати. Држати поклопљено у фрижидеру.
Нема коментара:
Постави коментар
Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.